Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање
Loading ....

Вокабулар

Песочна ли е плажата?
Има ли спасител?
Кое време?
Безбедно ли е за деца?
Безбедно ли е да се плива тука?
Можеме ли да пливаме тука?
Ладна ли е водата?
Можеме ли да сокаме во водата без никаква опасност?
Дали има опасно подводно струење?
Кое време е плимата?
Кое време е осеката?
Има ли силна струја?
Како можам да отидам на островот?
Има ли брод што може да нѐ однесе таму?