Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање
Loading ....

Вокабулар

Добредојдовте
Ова е мојот пасош
Дали имате нешто да пријавите?
Да, имам нешто да пријавам
Не, немам ништо за пријавување
Овде сум службено
Овде сум на одмор
Ќе бидам тука една недела
Каде можам да го пријавам својот багаж?
Престојувам во хотелот Мариот
Каде е царината?
Ќе може ли да ми помогнете со торбите?
Дали може да го видам вашиот багажен билет?