Лекции по изговор Студиски картички Квиз по вокабулар Икс-нула Меморија Квиз по слушање
Loading ....

Вокабулар

Каде има добар ресторан?
Ни треба маса за четворица
Јас би сакал да резервирам маса за двајца
Келнер
Келнерка
Може ли да го видам менито?
Што ни препорачувате?
Што оди во прилог?
Дали се служи со салата?
Која е супата на денот?
Кои се специјалитетите на денот?
Што би сакале да јадете?
Десертот на денот